Åpen dag på Fredheim avlyst lørdag

På grunn av værsituasjonen er åpen dag på Fredheim avlyst i morgen, lørdag. Dette gjelder også den planlagte gudstjenesten. Arrangementetet søndag går som planlagt.

Stenger veien fra det gamle museet til Gruvelageret

Veien er stengt fra det gamle museet til Huset og fra Huset til Gruvelageret inntil skredfaren er nærmere undersøkt. Dette gjelder også skiløypen. Sysselmannen ber folk om å ta sine forholdsregler og være varsomme når de ferdes i terrenget. Følg med på www.varsom.no når det gjelder skredfaren for Nordenskiøldland.

Les mer «Stenger veien fra det gamle museet til Gruvelageret»

Vurderer skredfaren

Sysselmannen har innkalt beredskapsrådet til klokken 12.00 i dag på grunn av økt skredfare. Situasjonen blir vurdert løpende. Dersom det blir iverksatt tiltak, blir det lagt ut informasjon på Sysselmannens nettsider.

Tilgang til de evakuerte leilighetene torsdag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, torsdag 9. mars, mellom klokken 15.00 og 18.00. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort.

Les mer «Tilgang til de evakuerte leilighetene torsdag»

Stor interesse for "Sysselmannens time"

Over 70 guider fra reiselivet i Longyearbyen møtte fram da Sysselmannen arrangerte "Sysselmannens time" onsdag 8. mars.

Les mer «Stor interesse for "Sysselmannens time"»

Tilgang til de evakuerte boligene onsdag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, onsdag 8. mars, mellom klokken 15.00 og 18.00. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort.

Les mer «Tilgang til de evakuerte boligene onsdag»

Informasjonsmøte om lavinehund

Sysselmannen inviterer fastboende som er interessert i å trene opp en lavinehund på Svalbard til informasjonsmøte på Polarsyssel søndag 12. mars kl. 15.00.

Det vil bli orientering om hvordan man trener opp en hund til lavinehund, samt mulighet til å stille spørsmål til erfarne instruktører fra fastlandet om emnet.

 

Les mer «Informasjonsmøte om lavinehund»

Polarsyssel er tilbake

På Soldagen og Kvinnedagen kom "Polarsyssel" tilbake til Longyearbyen. Sysselmannens tjenestefartøy la til ved Bykaia klokken 08.00 i dag morges. Etter planen varer årets seilingssesong fram til begynnelsen av desember.

Klare for feltoppsyn

Monica Votvik og Christian Svarstad utgjør Sysselmannens vinterfeltlag. De er nå på plass og klare for å møte dem som ferdes i svalbardnaturen.

Les mer «Klare for feltoppsyn»

Tilgang til de evakuerte boligene mandag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, mandag 6. mars, mellom klokken 15.00 og 20.00. Det blir gjort løpende vurdering for  tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort.

Les mer «Tilgang til de evakuerte boligene mandag»