Trening med lavinehunder

Personer som er interessert i å starte med lavinehund på Svalbard, er invitert til å følge trening av lavinehunder i Todalen fra 09.00 til 16.00 tirsdag og onsdag denne uken.

Les mer «Trening med lavinehunder»

Opphever evakueringen av Gruvelageret

Sysselmannen opphever evakueringen av Gruvelageret og åpner veien mellom Huset og Gruvelageret. Huset og Gruvelageret vil dermed være åpne som normalt. Veien og skiløypa fra det gamle museet til Huset vil være stengt inntil videre.

Les mer «Opphever evakueringen av Gruvelageret»

Tilgang til de evakuerte boligene søndag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, søndag 12. mars, mellom klokken 13.00 og 18.00. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort

Les mer «Tilgang til de evakuerte boligene søndag»

Opprettholder evakueringen

Sysselmannen opprettholder evakueringen av Gruvelageret, i første omgang fram til søndag. Huset vil være åpent for forhåndsbestilte grupper. Veien fra det gamle museet til Gruvelageret er stengt.

Les mer «Opprettholder evakueringen»

Evakuerer Gruvelageret

På grunn av skredfaren blir Gruvelageret evakuert fram til søndag. Huset er foreløpig stengt for arrangementer og besøk. Veien mellom det gamle museet og opp til Gruvelageret er stengt.

Les mer «Evakuerer Gruvelageret»

Åpen dag på Fredheim avlyst lørdag

På grunn av værsituasjonen er åpen dag på Fredheim avlyst i morgen, lørdag. Dette gjelder også den planlagte gudstjenesten. Arrangementetet søndag går som planlagt.

Stenger veien fra det gamle museet til Gruvelageret

Veien er stengt fra det gamle museet til Huset og fra Huset til Gruvelageret inntil skredfaren er nærmere undersøkt. Dette gjelder også skiløypen. Sysselmannen ber folk om å ta sine forholdsregler og være varsomme når de ferdes i terrenget. Følg med på www.varsom.no når det gjelder skredfaren for Nordenskiøldland.

Les mer «Stenger veien fra det gamle museet til Gruvelageret»

Vurderer skredfaren

Sysselmannen har innkalt beredskapsrådet til klokken 12.00 i dag på grunn av økt skredfare. Situasjonen blir vurdert løpende. Dersom det blir iverksatt tiltak, blir det lagt ut informasjon på Sysselmannens nettsider.

Tilgang til de evakuerte leilighetene torsdag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, torsdag 9. mars, mellom klokken 15.00 og 18.00. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort.

Les mer «Tilgang til de evakuerte leilighetene torsdag»

Stor interesse for "Sysselmannens time"

Over 70 guider fra reiselivet i Longyearbyen møtte fram da Sysselmannen arrangerte "Sysselmannens time" onsdag 8. mars.

Les mer «Stor interesse for "Sysselmannens time"»