Avslutter isbjørnaksjonen

- Binna og de to ungene hennes er nå drevet godt på vei i riktig retning. De er langt fra byen og beveger seg den veien vi ønsker. Derfor har vi avsluttet aksjonen, opplyser sysselmannsførstebetjent Thor-Arild Hansen.

Les mer «Avslutter isbjørnaksjonen»

Driver isbjørner mot Sassen

Isbjørnbinna og de to ungene hennes ble observert på veien ved Gruve 6 ved 07.00-tiden søndag morgen. – Vi driver nå bjørnene østover i Adventdalen med helikopter og snøscootere og har kontroll på situasjonen, opplyser sysselmannsførstebetjent Thor-Arild Hansen.

Les mer «Driver isbjørner mot Sassen»

Ingen nye isbjørnobservasjoner

Isbjørnbinna med to unger som ble ledet innover i Foxdalen i natt, ser ut til å ha trukket videre oppover breen innerst i dalen. – Vi har ikke gjort nye observasjoner av de tre bjørnene i dag, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Les mer «Ingen nye isbjørnobservasjoner»

Isbjørnene drevet innover Foxdalen

Sysselmannens helikopter lokaliserte binna og de to ungene ved utløpet av Foxdalen ved 01.00-tiden natt til lørdag. Ved hjelp av helikopteret og snøscootere ble de tre bjørnene drevet innover i Foxdalen.

Les mer «Isbjørnene drevet innover Foxdalen»

Isbjørn ved Jernsenga

En isbjørnbinne med to unger ble observert øst for Jernsenga sent fredag kveld. De var på vei i retning Longyearbyen da de ble sett av en scooterkjører. Sysselmannen sender ut helikopter og en scooterpatrulje for å lokalisere bjørnene.

Les mer «Isbjørn ved Jernsenga»

Så ikke isbjørn

Sysselmannens patrulje observerte ikke isbjørn da området fra Longyearbyen og ut til Passhytta ble undersøkt fredag ettermiddag og kveld. Sysselmannen rykket ut etter at det ble meldt om ferske spor etter en binne og en unge ved Passhytta.

Les mer «Så ikke isbjørn»

Advarer mot isbjørn

Sysselmannen har fått melding om at det er observert nye isbjørnspor ved Passhytta. Sporene er trolig fra en binne med unge og går i retning Longyearbyen. Sysselmannen ber folk som ferdes i terrenget om å være observante og ta sine forholdsregler.

Les mer «Advarer mot isbjørn»

Svalbardseminaret 2017

Svalbardseminaret 2017 starter tirsdag 17. januar kl. 19.00 i Møysalen på UNIS. Først ut er forsker Christian Lydersen fra Norsk Polarinstitutt som skal holde foredrag om hval og hvalforskning på Svalbard.

Les hele programmet for Svalbardseminaret 2017 her.

 

Trafikkstasjonen stenger

Trafikkstasjonen hos Sysselmannen er stengt fra 13.januar 2017 klokken 11:00 til 23. januar 2017 på grunn av kurs.

Publikum kan alternativt ta kontakt med Tromsø trafikkstasjon på telefon 02030 i denne perioden.

Les mer «Trafikkstasjonen stenger»

Fortsatt stor snøskredfare

Selv om vinden avtar og været blir bedre, vil det fortsatt være meget stor snøskredfare i områdene rundt Longyearbyen og på Nordenskiöldland.

Les mer «Fortsatt stor snøskredfare»