Vellykket skredøvelse søndag

Søndag hadde Longyearbyen Røde Kors, Lufttransport, Longyearbyen sykehus og Sysselmannen sin årlige felles skredøvelse. Denne gangen foregikk samhandlingsøvelsen i området ved Todalen. Se flere bilder fra øvelsen på Sysselmannens Facebook-side.

Les mer «Vellykket skredøvelse søndag»

Avslutter arbeidet ved skredet

Arbeidet ved snøskredet ved  Longyearbreen er nå avsluttet. Sysselmannen oppfordrer folk til å ta sine forholdsregler og være svært forsiktige med ferdsel ute i terrenget. Det er fortsatt stor skredfare, og Sysselmannen ber folk om å følge med på skredvarslingen på www.varsom.no

 

 

 

Skred ved Longyearbreen

Det har gått et snøskred nederst i Longyearbreen ovenfor Tverrdalen. Området er stengt for scooterferdsel. Sysselmannen oppfordrer folk som har tenkt seg på tur ut i terrenget om å følge med på www.varsom.no i forhold til snødskredfare.

Stenger Perleporten

Longyearbyen lokalstyre stenger Perleporten, gangbroa over Vannledningsdalen, fram til det blir kaldere vær.

Les mer «Stenger Perleporten»

Trafikkstasjonen stengt

Trafikkstasjonen er stengt fra 10.02.2017 klokken 11:00 t.o.m. 21.02.2017 på grunn av kurs.

 

Les mer «Trafikkstasjonen stengt»

Utlysning av fangstovervintring på Austfjordnes

Fangststasjonen Austfjordnes i Indre Wijdefjorden utlyses for overvintringsfangst sesongen 2017-2018. Søknadsfrist 1. mars 2017.

Les mer «Utlysning av fangstovervintring på Austfjordnes»

Sprekker i Tunabreen

Vi har mottatt informasjon fra Lufttransport som har hatt en flyvning over Tunabreen innerst i Tempefjorden. Bilder viser en del sprekker som går helt inn i morene og fjellsiden. Noen av sprekkene er svært brede. En del kalving i front. Ta forholdsregler ved ferdsel i felt.

 

Motorferdsel til Scott Turnerbreen

Sysselmannen minner om regelverket for ferdsel i det store scooterfrie området (se kart til høyre). Dette omfatter også ferdsel opp til Scott Turnerbreen.

Les mer «Motorferdsel til Scott Turnerbreen»